Het appartement is gelegen in een relatief nieuw en rustige woonwijk. Op 1 minuut lopen, bevindt zich het gemeentelijk sportcentrum "Centro Deportivo", waar je tegen een zeer lage vergoeding kunt tennissen (€2 baanhuur per uur) , padel (€5 / 1,5 uur) , voetballen, zwemmen in het binnen- en buitenzwembad (€2,- per persoon per dag vanaf eind juni tot eind augustus), fitnessclub etc.

Ook kunt in de kantine voor tegen zeer lage prijzen hapjes of drinken bestellen. De kleintjes kunnen gebruik maken van de speeltuin op het terrein. 

Naast dit sportcentrum ligt verder ook een mountainbike (hindernis) parcours.  

 

In de buurt is er een hondenspeelplaats, en  wandelpaden tussen de palmbomen … heerlijk toch😊 

 

Het centrum van San Pedro ligt op loopafstand van het appartement, ongeveer 6 minuten. Kleine en grote winkels, apotheek, cafetaria, restaurants, bars, enz. 

Elke maandag wordt naast het gemeentehuis een grote markt met groenten, fruit, kleding, schoenen, handtassen, sieraden, etc. georganiseerd. 

 

Tussen San Pedro en het buurdorp San Javier, liggen 2 inkoop centra naast elkaar:

''Pinatar Park''  en “Dos Mares”.

Woonwinkels, kledingwinkels, Decathlon, Asia winkels, supermarkten, en verder heel veel eetgelegenheden waaronder McDonalds, Burger King, Domino’s, buffet restaurantetc., etc.

“Dos Mares” is een overdekte shopping-mall, met een bioscoop en bowlingbaan en in het buurdorp San Javier is een kartbaan.

Op 15 minuten rijden ligt nog een heel groot shopping centrum, “La Zenia Boulevard ”: shop till you drop

 

 

San Pedro is een stadje van 25-duizend inwoners en ligt in het Zuiden van de Costa Blanca. In San Pedro begint ook de Costa Calida (de warme kust), die zich uitstrekt tot aan de Costa Almeria, ver voorbij Cartagena. Deze “warme” kust, is een voor toeristen nog vrij onbekende parel in Spanje. Nog niet overlopen door buitenlanders, wordt wel steeds meer ontdekt door Nederlanders, Belgen, Scandinaviërs als vakantiebestemming. En .. steeds meer buitenlanders kopen hier hun 2e woning, omdat de huizenprijzen hier nog een stuk lager liggen dan in het noorden van de Costa Blanca. 

In San Pedro wonen nog steeds relatief veel Spanjaarden, waardoor er 12 maanden per jaar leven in de brouwerij is. Het is geen spookstad in de winter, wat je in Spanje ook wel vaak ziet. Ook in December en Januari worden de terrasjes aan zee goed bezocht, door een gezonde mix van Spanjaarden en buitenlanders.

 

Het stadje is beroemd vanwege de geneeskrachtige modderbaden; deze zijn het natuurlijk medicijn voor klachten als reuma, artritis en div. huidaandoeningen. Niet onbelangrijk: GRATIS toegankelijk!!

 

 

San Pedro heeft 6 stranden, van groot tot klein, met alle voorzieningen die erbij horen.

Het stadje ligt aan het “Mar Menor”, een natuurlijke binnenzee tussen het land en de Middellandse Zee, de watertemperatuur is daardoor zeker 2 graden warmer.

Deze binnenzee is ideaal voor watersportliefhebbers: surfen, zeilen, kajakken, met de boot eropuit,

het kan hier allemaal. Het strand loopt heel geleidelijk af, je kunt honderden meters het water inlopen., ideaal dus voor kleine kinderen.

 

Het Mar Menor en het aangrenzende natuurpark “Salinas de San Pedro del Pinatar” vormen samen een uniek natuurgebied en zijn een ideale leefplek voor vele trek- en broedvogels. Veel watervogels voelen zich hier thuis zoals bijv. flamingo’s. Hier bevinden zich ook de modderbaden en er zijn mooie wandel- en fietsroutes. Dus vergeet je fototoestel niet.

 

 

Er loopt een mooie boulevard langs alle stranden, waar je heerlijk kunt wandelen of fietsen of ’s avonds kunt zien ondergaan. De boulevard is 6 km. lang en loopt tot in het San Javier, langs vele terrasjes, barretjes, restaurants, winkeltjes, panaderia’s, ijssalons, speeltuintjes, sportveldjes.

Bij de beroemde Molina Quintin kun je via een landtong 2 kilometer de Mar Menor “inlopen”, zonder natte voeten te krijgen. In sommige delen van het jaar zie je dan de flamingo’s rechts en links van je, met de koppen in het water naar garnalen zoeken. Moet je echt meegemaakt hebben.

 

 

Gek op mountainbike en fietstochtjes San Pedro heeft 18 mooie fietsroutes, die kun je vinden op nl.wikiloc.com  > spanje > san pedro del pinatar       

Er zijn verschillende fiets- en mountainbike verhuurbedrijven aan en in de buurt van het strand.

 

In de zomer wordt er aan de jachthaven een permanente kermis opgebouwd.

 

In de omgeving van San Pedro del Pinatar zijn meerdere grote golf banen.

 

Mooie steden op rijafstand in de buurt:

  • Cartagena (historische vesting/havenstad): 30 minuten
  • Murcia (bruisende, cultuurhistorische stad): 40 minuten
  • Elche (palmenstad met heel mooie parken): 50 minuten
  • Alicante vliegveld : 50 min.